Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του ΔΣ

Αγαπητοί γονείς,

      Η επιμονή, η υπομονή και η ενότητα που χαρακτήρισε την προσπάθειά μας κατά τη διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος των παιδιών μας για ένα σχολείο στελεχωμένο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο είχε θετική κατάληξη.
     Αρχικά τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός για τη λειτουργία του ολοήμερου και, μια εβδομάδα αργότερα, ήρθαν οι δάσκαλοι των ειδικοτήτων που έλειπαν. Έτσι σήμερα, τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα του σχολείου και αφού απαιτήθηκαν παραστάσεις στους αρμόδιους, συλλογή 85 υπογραφών, γενική συνέλευση και αποχή μιας ημέρας από τα μαθήματα, το σχολείο μας λειτουργεί με κανονικό ωράριο, όπως δηλαδή θα έπρεπε να λειτουργεί από την πρώτη ημέρα. 
    Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτίμησε, ότι η τοποθέτηση των δασκάλων δεν αποτελεί ευτυχή συγκυρία, που συνέπεσε με τις κινητοποιήσεις μας. Αντίθετα, θεωρεί, ότι χωρίς αυτές τις κινητοποιήσεις, που βήμα-βήμα συσπείρωναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό γονέων, δεν θα ξεπερνιόταν εν μια νυκτί η πρόφαση - όπως τελικά αποδείχτηκε - της έλλειψης κονδυλίων και δασκάλων που επιθυμούν να τοποθετηθούν στο 129.
      Το ΔΣ εκτίμησε επίσης, ότι η εξέλιξη των γεγονότων έδωσε σε όλους μας ένα πολύτιμο μάθημα για επόμενες διεκδικήσεις. Υπάρχουν θέματα που ακόμα εκκρεμούν, όπως η επαναλειτουργία της τάξης ένταξης, η επιδιόρθωση των σοβάδων που πέφτουν, το βάψιμο της μάντρας και άλλα για τα οποία θα επανέλθουμε.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
•H διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια μπορεί να δημοσιεύονται με καθυστέρηση.